MENIU

Bacterii extrem de periculoase în borșul de pește dat de pomană la Murgeni, unde au murit 3 pacienți - Detalii CRUCIALE

Bacterii extrem de periculoase în borșul de pește dat de pomană la Murgeni, unde au murit 3 pacienți

Ies la iveală detalii cruciale care arată că pomana de la Spitalul Murgeni, unde au murit trei pacienți, era infestată. Potrivit unor surse, în borșul de pește se aflau trei bacterii extrem de periculoase și chiar mortale pentru consumatori. Este prima informație care arată o legătură directă între mâncarea consumată și moartea pacienților. În ultimele două săptămâni de la declanșarea anchetelor, medicii nu reușeau să găsească o legătură. 

Un document oficial care a ajuns în presă arată că în borșul de pește dat de pomană pacienților de la Murgeni au fost găsite bacterii periculoase. Managerul unității medicale care a și fost demis la o săptămână după valul de tragedii a spus că rezultatele probelor au fost curate.

Direcția Sanitară Vaslui îl contrazice și transmite că au fost depistate în borșul folosit 3 bacterii foarte periculoase. Chiar dacă valorile depistate au fost mici, pot provoca dureri abdominale, greață și vărsături.

Trei pacienți au murit după ce au mâncat pomana primită de la Mănăstire, iar alți 29 au ajuns la spitalele din Vaslui și Bârlad. Administratorul firmei care a furnizat peștele a avut o reacție șocantă după tragedie.

Primele măsuri după tragedie au fost amendarea mănăstirii cu 40.000 de lei pentru că nu avea dreptul să presteze servicii de catering. Spitalul a fost amendat cu 12 mii de lei pentru că nu a preparat mâncarea în cantină, iar managerul instituției a fost dat afară.

EDUARD CAZACU, primarul orașului Murgeni: „Am primit demisia dlui Carp. Nu a ieșit nicun fel de toxiinfecție alimentară”.

Managerul Ionel Carp a fost înlocuit după 30 de ani în fruntea unității. 

Mai multe articole despre:
rezultate analize murgeni alimente bacterii