MENIU

BACALAUREAT 2014. Ministrul Educaţiei spune că examenele de BACALAUREAT nu vor fi blocate

<p>BACALAUREAT 2014. Ministrul educației, Remus Pricopie, a declarat miercuri, la UPB, că nu se pune problema de a avea sesiuni de examene blocate&nbsp;</p>

BACALAUREAT 2014. Ministrul educației, Remus Pricopie, a declarat miercuri, la UPB, că nu se pune problema de a avea sesiuni de examene blocate și că împreună cu sindicaliștii vor fi găsite soluții pentru problemele acestora, notează agerpres.ro.

BACALAUREAT 2014"Am avut mai multe discuții (n.r. — cu sindicaliștii), ultima discuție cu domnul Hăncescu, președintele FSLI, a fost azi dimineață la ora 8,00. Nu mi-a sesizat nimic legat de bacalaureat, pentru că acest subiect îl dezbătusem în urmă cu trei săptămâni. O să discutăm cum am făcut de fiecare dată și evident vom găsi soluții", a spus ministrul.

Pricopie a precizat că în zilele următoare se vor purta discuții cu sindicaliștii din învățământ în care vor fi abordate inclusiv modificări legislative ca urmare a solicitărilor acestora.

Potrivit demnitarului, începând de anul școlar viitor, plata personalului didactic care participă la examenele naționale se va face din fonduri structurale.

"Sunt lucruri pe care le-am anunțat și ne vom ține de cuvânt", a asigurat Pricopie.

BACALAUREAT 2014. Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) arată miercuri, într-un comunicat de presă, că primeşte zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate, care atenţionează că tot mai multe cadre didactice nu mai doresc să facă parte din comisiile de bacalaureat, considerându-se umilite prin banii primiţi ca supraveghetori şi evaluatori, în condiţiile în care responsabilitatea este foarte mare.

"Un profesor primeşte 19 lei/zi pentru asistenţă şi trei lei pentru o lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. Cum să nu se se simtă umiliţi? Cum să fie ei motivaţi cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuţi, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învăţământ din România?", a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ avertizează că examenul de bacalaureat, care va începe săptămâna viitoare, este în pericol. În acest context, FSLI cere Guvernului să găsească o soluţie pentru suplimentarea sumelor acordate cadrelor didactice din comisiile de bacalaureat.

De asemenea, conducerea FSLI susţine că un alt motiv de nemulţumire este legat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti.

"Solicităm luarea măsurilor care se impun pentru plata integrală a drepturilor salariale câştigate prin instanţă, aferente trimestrelor I şi II ale anului 2014. Altfel, riscăm să nu avem cu cine susţine acest examen important din viaţa copiilor noştri", potrivit sursei citate.

CALENDAR BACALAUREAT 2014

26 – 30 mai  Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

30 mai  Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

1 – 13 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie  Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 – 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie  Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie  Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie  Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie Afişarea rezultatelor finale

ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI. Fost ministru al Educaţiei, despre BACALAUREAT: "Trebuie să facem diferenţe"

 


BACALAUREAT 2014. La Bacalaureat 2014, elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei "sau de cadre didactice din comisie". Prevederile fac parte din Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Primul examen scris la BAC 2014 se va desfăşura pe 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

 

REŢETA SUCCESULUI la BAC 2014: "Ba se poate!"


BAC 2014 "Ba se poate!" prezintă povestea a cinci licee tehnologice din România care și-au crescut rata de promovabilitate la bacalaureat de la 2% la 40%, în urma implementării unui proiect inițat de Asociația ROI: "Zburd - Educaţie prin coaching". Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a doi ani, în cinci orașe (București, Iași, Brașov, Sibiu și Câmpulung-Muscel).

 

Mai multe articole despre:
examene sesiune Remus Pricopie bacalaureat 2014