MENIU

Avocatul lui Roșca Stănescu:Vom face toate demersurile posibile pentru a apăra libertatea clientului

Dan Chitic, unul dintre avocaţii lui Sorin Roşca Stănescu, a declarat miercuri, după ce l-a vizitat pe clientul său la Penitenciarul Rahova, că vor fi făcute toate demersurile, atât pe plan intern, cât şi internaţional, pentru apărarea drepturilor şi libertăţii senatorului. Totodată, Chitic a precizat că strategia de apărare va fi pusă la punct cu avocatul care l-a apărat pe Roșca Stănescu , în dosarul Rompetrol, informează Mediafax.

Singurul mesaj public transmis de Sorin Roșca Stănescu, din închisoare, este acela că "adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar", potrivit lui Dan Chitic, care a adăugat că senatorul va începe, de mâine, să scrie.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost încarcerat, marţi seară, la Rahova după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol. Într-un comunicat remis presei înainte de a se preda la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, senatorul şi-a susţinut în continuare nevinovăţia faţă de implicarea sa în dosar Rompetrol.

"În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea actiunilor pe bursă, că prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt", a spus el.