MENIU

Avocatul lui Puiu Popoviciu: Decizia Justiției britanice de a respinge o extrădare este fără precedent

Omul de afaceri Puiu Popoviciu

Avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că decizia Justiției britanice de a respinge solicitarea de extrădare în România a clientului său este fără precedent. Într-o intervenție în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, Bogdan Micu a precizat că decizia de la Londra este o palmă pe obrazul judecătorulului care a judecat procesul.

"Această hotărâre de refuz a predării în baza mandatului european de arestare, întemeiată pe încălcarea, de către judecătorul din România, a dreptului la un proces echitabil, adică a articolului 6 din Convenția Europeană a drepturilor omului, este FĂRĂ PRECEDENT. Nu există nici în Marea Britanie vreo soluție de respingere a extrădării sau predării în baza unui mandat internațional, bazată pe încălcarea dreptului la un proces echitabil", a afirmat avocatul lui Popoviciu.

Acesta a mai precizat că nu poate da informații despre acțiiunile viitoare ale sale sau ale clientului său, pentru că verdictul este încă foarte proaspăt și trebuie gândite toate variantele de lucru.

"Prima chestiunea este că pe rolul CEDO există deja o plângere înregistrată. Eu mă aștept ca această hotărâre (cea luată de Justiția britanică – N.R.) să aibă efecte și acolo. În ceea ce privește acțiunile în Justiție pe care le vom întreprinde în România, încă nu știu și nici nu vă pot spune, ar fi o încălcare a confidențialității relației cu clientul”, a afirmat avocatul omului de afaceri.