MENIU

Avocatul interlopului Florian Tudor, zis Rechinul: Nu cred că va fi extrădat din Mexic, știe multe despre corupția de acolo

Interlopul Florin Tudor, zis

Avocatul care-l reprezintă în România pe interlopul Florian Tudor, zis "Rechinul" , consideră că sunt slabe șanse ca acesta să fie extrădat din Mexic, așa cum au solicitat autoritățile de la București. În prima ediției a noii emisiuni "Controversat", realizată de Ionela Arcanu, magistratul a precizat că informațiile pe care clientul său le deține despre coprupția din Mexic îl fac o persoană extrem de impornată epntru sistemuli judiciar de acolo.

Avocatul Robert Bica a precizat că el îl reprezintă pe Florin Tudor în procesele pe care le are în România și că nu ține legătura cu omologii săi din Mexic, ci doar cu apropiați ai interlopolului. De la aceștia a aflat că cel supranumit Rechinul a fost reținut, are mandat provizoriu de 60 de zile, se află la Ciudad de Mexico și așteaptă să ajungă în fața unui judecător, care va decide dacă este extrădat.

"Are 5 capete de acuzare la DIICOT, în România, iar în Mexic lista problemelor este mai lungă și mai complicată. În urmă cu 2 ani a avut dosar pentru port ilegal de armă, s-au făcut pechezitii la mai multe imobile ale sale si i s-au confiscat bunuri, bijuterii, ceasuri, precum și o sumă importantă de bani, circa 2 milioane de dolari. (...) Nu știu sursa banilor, dar știu că judecătorii au decis restituirea bunurilor confiscate, însă procurorii își însușiseră banii si bunurile, deci din acuzat a devenit victimă", a precizat Bica, în exclusivitate la Realitatea Plus. 

Extradarea, minisiune apropae imposibilă

 "Cred că sunt șanse destul de mici să fie extrădat. Mi-a remis o hotărâre judecătorească din 21 martie, emisă de un tribunal din Cancun, din care rezultă că un judecător a decis să suspende orice operațiune de extrădare, prezentă sau viitoare, pentru că face obiectul unor investigații în Mexic. (..) Deocamdată, oficial, nu beneficiază de protecția autorităților din Mexic, dar el are informații despre corupția de acolo, despre clasa politică, despre oameni din justiție."

Avocatul interlopolui care a speriat Mexicul a mai precizat dosarul din România ar fi într-un impas, pentru că, în Mexic, Florin Tudor a scăpat de cea mai gravă acuzație la adresa sa, cea de instigare la tentativă de omor, însă în România anchetatorii nu țin cont de această sentință și fac propria anchetă.