MENIU

Avocata lui Liviu Dragnea: Legal, îndeplinește toate condițiile de eliberare. A fost amenințat cu violul

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea

Flavia Teodosiu, avocată lui Liviu Dragnea, susține că, din punctul ei de vedere, fostul lider PSD îndeplinește toate condițiile legale pentru a putea fi eliberat condiționat. Solicitarea lui Dragnea a fost dezbătută, joi dimineață, de către Tribunalul Giurgiu, iar magistrații au rămas în pronunțare. 

"Noi apreciem că îndeplinește toate condițiile legale (...) șansele de eliberare ar trebui să fie maxime. (...) Am fost mulțumită că a fost strămutată cererea de eliberare. (...) Dragnea este un om pozitiv, un om care așteaptă, în mod firesc, o soluționare în raport de cerea pe care a depus-o", a afirmat avocata lui Liviu Dragnea.

Flavia Teodosiu a invocat și o reclamație privind amenințarea de viol la adresa lui Liviu Dragnea, dar a afirmat că nu poate oferi detalii.

"Având în vedere faptul că există o plângere penală, este un aspect nepublic. Nu a am ce să vă explic în plus. Ideea este următoarea (...) la data în care a fost încarcerat Liviu Dragnea a existat o poziție absolut inadmisibilă a președintelui sindicatului din penitenciar prin care practic îl amenința pe dl Dragnea că dacă ajunge în penitenciar urmează să fie...mă rog, verificat, nu mă pot exprima la modul în care a ales să scrie acest președinte al sindicatului. Mi s-a părut și mi se pare abominabilă o asemenea modalitate de exprimare a unui om care are cu totul și cu totul alte obligații în raport de ceea ce a scris”.

Joi, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, a fost dezbătută de Tribunalul Giurgiu, după ce procesul a fost strămutat de la Tribunalul București.