MENIU

Avocata Flavia Teodosiu, despre eliberarea lui Dragnea: „Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna luminată”

Flavia Teodosiu

Avocata care îl reprezintă pe Liviu Dragnea în procesul privind eliberarea condiționată a declarat, luni, la Judecătoria Sectorului 5 că fostul lider social-democrat îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat înainte de termen.

„Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor.

A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (...) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna luminată înainte de Paşte (n.r.: Săptămâna luminată este cea care urmează praznicului Învierii Domnului) și cred că orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească. 

Procurorul s-a antepronunțat, iar domnul Dragnea nu a susținut decât că îndeplinește condițiile și că solicită aplicarea dispozițiilor legale. Dacă va fi eliberat va primi un job în cadrul unei societăți comerciale, raportat la pregătirea dânsului", a afirmat Flavia Teodosiu.

Aceasta a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova: „Deţinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense şi o singură sancţiune, care ulterior a fost anulată".

Mai multe articole despre:
flavia teodosiu dragnea eliberare