MENIU

Avion prăbușit la Tuzla. O persoană a murit și alta este rănită. Imagini de la locul accidentului

<p>Avion prabusit Tuzla</p>
<p>imagine arhiva</p>
<p>Avion prabusit Tuzla</p>
Avion prabusit Tuzla

Accident aviatic grav la Constanța. Un avion în care se aflau un instructor și un elev s-a prăbușit în zona aerodromului din Tuzla. S-a întâmplat totul când aeronava de mici dimensiuni încerca să aterizeze forțat. Elevul a murit, iar pilotul grav rănit a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. 

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, la bordul aeronavei, model Diamond Aircraft 42, se aflau două persoane, una dintre acestea rămânând captivă în epava avionului, ulterior fiind declarată moartă. Au fost alertate la fața locului o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD. 

Persoana rănită are 54 de ani. Aceasta are traumatism abdominal și multiple facturi. 

Cea de-a doua victimă a fost preluată, conștientă, de elicopterul SMURD, fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța. Este vorba despre pilotul avionului, care a suferit un traumatism cranio-cerebral și multiple fracturi.

Persoana în stop cardiac a fost declarată decedată. Aceasta era elevul care urma cursurile de pilotaj.

Persoana decedată avea în jur de 50 de ani.  

Cadrele medicale de la Ambulanța din Constanța au efectuat zeci de minute protocolul de resuscitare, dar nu au reușit să-i salveze viața.

Două persoane sunt încarcerate. Dintre acestea una se află în stop cardio-respirator. 

Cealaltă victimă victimă a fost scoasă din aeronavă şi este cooperantă. 

Cel conștient este pilotul care prezintă traumatisme cranio-cerebrale și multiple fracturi. Iar cel în stop este copilotul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, aeronava de mici dimensiuni a aterizat forţat la Tuzla, în jurul orei 16.00. Cealaltăvictimă victimă a fost scoasă din aeronavă şi este cooperantă.

”În jurul orei 16.00, în zona aerodromului Tuzla o aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat la sol”, anunță ISU.

Au fost alertate la fața locului o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD.

Incidentul nu a fost urmat de un incendiu, iar pompierii militari acționează pentru descarcerarea persoanei rămase în aeronavă, scrie realitateadeconstanta.net.

Aeronava este modelul Diamond Aircraft 42. Sorin Stoicescu, specialist în aviație, a afirmat, la Realitatea TV că pe aceste aeronave se face școala de pilotaj. ”În avion se aflau pilotul și instructorul de pilotaj. A fost fie o eroare a pilotajului, gie o cauză tehnică”, a afirmat acesta.

Persoana scoasă din aeronavă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Județean din Constanța.

În cazul celei de-a doua victime se efectuează un protocol de resuscitate. 

Știre în curs de actualizare

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit avion prabusit Tuzla