MENIU

Avertizare nowcasting de viscol și ninsori în zonele montane din 10 județe

Avertizare nowcasting de viscol și ninsori în zonele montane din 10 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe avertizări nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic şi zăpadă viscolită pentru zonele de munte din zece judeţe din centrul, sudul şi sud-vestul ţării, valabile până la ora 20:00. 

În zonele de munte ale judeţelor Alba, Braşov şi Sibiu, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Tot până la ora 20:00, în Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h. În plus, va ninge.

În judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la munte, la înălţimi mai mari de 1.800 de metri, se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h, asociate cu viscol puternic şi vizibilitate redusă.

În judeţele Gorj şi Vâlcea, tot la cote mai mari de 1.800 de metri, se vor produce, până la ora 20:00, intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Şi aici va ninge.