MENIU

Avertismentul unui expert britanic: "Ne aflăm într-o cursă dramatica împotriva unui virus în schimbare". Când NU va mai funcționa vaccinul antiCovid

Avertismentul unui expert britanic:

Jeremy Farrar, consilier științific al guvernului de la Londra, nu crede într-o întoarcere rapidă la normalitate cu toate că vaccinarea antiCovid a început de la sfârșitul lunii decembrie. Mai mult decat atât, expertul britanic susține, într-un interviu acordat Del Spiegel, că se intră într-o fază periculoasă a pandemiei de coronavirus și că sunt șanse ca vaccinurile să nu mai funcționeze o dată cu apariția noilor versiuni ale virusului, mai contagioase față de cea inițială, scrie Ziare.com.

"Aceste tulpini sunt în mod subsțantial mai contagioase și au devenit variantele dominante ale virusului în aceste țări în doar câteva săptămâni. Varianta britanică a fost deja gasită în câteva alte țări. Cred că este inevitabil că aceste variante se vor răspândi și vor deveni dominante în întreaga lume.(...) Prin urmare, ne aflăm acum într-o cursă dramatică împotriva unui virus în schimbare, care este sub o enormă presiune imunitară. În primul rând, trebuie să luăm măsuri urgente pentru a încetini răspândirea Sars-CoV-2 și a variantelor sale. Apoi, trebuie să vaccinăm părți mari din populația globală cât mai repede posibil, în prima parte a lui 2021 - trebuie să o facem până în vară. Dacă ne va lua până în toamnă, nu va fi suficient de repede", afirmă expertul.

Vă reamintim că premierul britanic Boris Johnson a anunțat recent noi restricții DURE la nivel național pentru Marea Britanie, îndemnându-i pe britanici să „rămână acasă”, așa cum au făcut-o în timpul primului „lockdown” din martie anul trecut.

Anunțul prim-ministrului vine după ce, pentru prima dată, nivelul de alertă COVID din Marea Britanie a fost ridicat de la nivelul 4 la nivelul 5, cel mai înalt posibil.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra. S-au înregistrat, de asemenea, 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală de la începutul pandemiei ajungând, astfel, la 75.431. Numărul infectărilor a depășit 2,7 milioane de cazuri de la izbucnirea epidemiei.

Mai multe articole despre:
expert britanic