MENIU

Avertismentul Salvamont Argeș, pentru turiștii nepregătiți: Țineţi în frâie ego-ul zburdalnic, lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar

Salvamont Argeș avertizează turiștii nepregătiți

Salvamontiştii argeşeni au transmis un avertisment pentru turiştii care urcă nepregătiţi pe munte. Aceștia reamintesc că astfel de situații pot cauza accidente, chiar decese. ”Oameni buni, începeţi cu munţi uşori, ţineţi în frâie ego-ul zburdalnic, care vă îndeamnă să mergeţi din parc direct către Moldoveanu, Negoiu sau Piatra Craiului”, scriu aceștia. 

” Învăţaţi muntele încetul cu încetul, lăsaţi netul unde alţi supravieţuitori se laudă că au reuşit nu-ştiu-ce tură. Nu de alta, noi facem totul să aveţi happy-end ca în filmele americane, dar lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar", transmite Salvamont Argeş turiștilor, pe Facebook.

Apelul vine în contextul în care, sâmbătă noapte, salvamontiştii au avut două intervenţii dificile pentru salvarea unor turişti care au urcat nepregătiţi pe trasee dificile.

"Acţiune foarte lungă şi grea de recuperare a doi turişti din Călăraşi, noaptea trecută, persoane complet nepregătite pentru Piatra Craiului, unde ajunseseră nu pe vreo potecă marcată, mai expusă, ci chiar pe Brâul de Mijloc, unde s-au blocat. Asta a însemnat o noapte întreagă pierdută de către salvamontiştii câmpulungeni, oameni care acum au terminat acţiunea şi ar trebui să fie pregătiţi pentru accidente în continuare", scriu salvamontiștii.

O altă intervenţie a avut loc la Cota 2000 - Transfăgărăşan pentru a salva doi tineri aflaţi sub influenţa alcoolului, care se încălţaseră și necorespunzător pentru a urca pe vârful Moldoveanu.

 

 

Mai multe articole despre:
salvamont arges avertisment turisti nepregatiti