MENIU

Avertismentul lui Raed Arafat pentru românii care ies în parcuri în plină epidemie de coronavirus

Avertismentul lui Raed Arafat pentru cei care ies în parcuri în timpul epidemiei de coronavirus

Românii ignoră avertismentele autorităților de a sta acasă. În plină epidemie de coronavirus, au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la plimbare în parcuri în mai multe orașe din țară. Nu numai pentru plimbare. Mulți au ieșit și la grătare. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le transmite celor care ies în parcuri că rămânerea acasă este foarte importantă în aceste zile pentru că se pot îmbolnăvi și, la rândul lor, își pot îmbolnăvi familiile.

 

„Mai multe persoane au sunat sa spuna ca sunt prea multi care au iesit la plimbare si la gratare fiind vremea frumoasa. În aceasta perioada ramanerea acasa si evitarea activitatilor care pot sa va expuna si sa expuna familiile voastre este extrem de importanta. Virusul nu se vede, nu se simte si nu are gust ca sa-l evitati.
Acesta se evita numai prin masurile de izolare si distantare sociala.
Evitati expunerea persoanelor varstince din familiile d-voastra la acest risc printr-un comportament responsabil.
Va rog mult evitati la maxim activitatile care nu sunt esentiale in aceasta perioada!”, avertizează Raed Arafat, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Bucureștenii, de exemplu, care au ieșit la iarbă verde în Pădurea Băneasa, au pus și de un grătar. În ciuda mesajelor transmise de jandarmii care trec chiar pe lângă ei.

Autoritățile au anunțat, sâmbătă, un nou bilanț al îmbolnăvirilor de COVID-19: 367 de cazuri de români confirmați , o creștere cu 59 de cazuri noi față de ziua precedentă. Au fost cele maai multe cazuri confirmate într-o singură zi.