MENIU

AVERTISMENT pentru șoferi: se SCHIMBĂ regulile! Poți rămâne FĂRĂ permis mult mai ușor

Poliție trafic

Șoferii care nu își plătesc amenzile la timp se vor alege cu permisul suspendat 180 de zile. Mai mult, pentru că România este pe primele locuri la accidente mortale, in școala de soferi se vor introduce două noi cursuri. Toate aceste prevederi sunt intr-un proiect de lege pentru modificarea codului rutier. Jurnalistul Realitatea Plus, Adrian Bujoaică ne va spune când ar putea intra în vigoare aceste noi modificări. 

Dacă ne referim la cursurile care vor fi introduse pe perioada școlii de șoferi cu titlu obligatori, evident, vorbim de un curs de conducere defensivă și cel de-al doilea care se referă la acordarea primului ajutor. Asta în contextul în care România se află pe primele locuri la producerea de accidente rutiere grave sau chiar mortale. Autoritățile vor să modifice legislația pentru ca numărul persoanelor care mor în aceste accidente rutiere să fie unul cât mai mic. 

În același timp, modificarea prevede ca șoferii care nu își plătesc amenzile luate în trafic să rămână fără permis pe o perioadă de 180 de zile, dacă sancțiunea nu este achitată.

Toate aceste modificări aduse Codului rutier se află în acest moment în Seant. De îndată ce această Cameră a Parlamentului va adopta modificările, dacă este decizională, atunci toată legislația modificată va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.