MENIU

Avertisment MAE privind pedepsele pentru traficul de droguri în străinătate

MAE doreşte să atragă atenţia asupra faptului că în peste 30 de state pentru infracţiunile legate de droguri se aplică pedeapsa cu moartea.

"Printre aceste state se numără: Arabia Saudită, Bahrain, Bangladesh, Brunei, Republica Populară Chineză, Republica Populară Democrată Coreeană, Republica Coreea, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Palestina, India, Indonezia , Iran, Irak, Kuwait, Laos, Libia, Malaysia, Myanmar, Oman, Pakistan, Qatar, Singapore, Siria, Sri Lanka, Sudan, Thailanda, Vietnam şi Yemen.

De asemenea, deţinerea unor cantităţi mici de substanţe încadrate în categoria drogurilor poate reprezenta transport de droguri, fapt ce va atrage, în cazul arestării, o pedeapsă corespunzătoare. Această prevedere este valabilă pentru toate categoriile de droguri, inclusiv pentru cele făcând parte din aşa-zisa categorie a drogurilor uşoare", mai spune MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, a iniţiat o campanie anti-drog, care îşi propune să atragă atenţia asupra fenomenului de carăuşie – transportul de droguri peste hotare. Acest fenomen a cunoscut în ultima perioadă o amploare alarmantă, în prezent un număr mare de cetăţeni români fiind deţinuţi în închisori din alte state, ca urmare a transportării unor substanţe înscrise în categoria drogurilor.

Demarată sub titlul „Drogurile îţi schimbă destinaţia”, campania de conştientizare atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică transportul de droguri, prin informarea publicului larg despre aspecte mai puţin cunoscute din legislaţia unor ţări ca Brunei, Malaysia, China şi altele.

Mai multe articole despre:
MAE pedeapsă trafic de droguri