MENIU

Avertisment de la meteorologi: se așteaptă FURTUNI VIOLENTE de Paște! HARTA zonelor afectate

Vremea continuă să ne facă surprize, chiar și de sărbătorile pascale. Într-o intervenție la Realitatea Plus, meteorologul ANM Elena Mateescu ne-a spus la ce să ne așteptăm zilele acestea: chiar dacă temperaturile vor crește, România nu a fi scutită de prezența ploilor și chiar a furtunilor.   

„Pe parcursul zilei de mâine temeraturile vor fi unele foarte ridicate, vorbim de valori la scara întregii țări între 14 până la 24 de grade, inclusiv în Capitală, maxima termică de 22-24 de grade.

Încălzirea vine la pachet cu fenomenele de instabilitate atmosferică temporar accentuată, vorbim aici de averse însoțite de descărcări electrice mai ales în partea de sud a țării, averse care vor însoțite posibil și de căderi de grindină și vijelii și cantități de apă care pot depăși 25-30 de litri pe metru pătrat.

Astăzi de asemenea vom avea o vreme frumoasă, în încălzire, temeperaturi între 13 până la 21 de grade, probabilitate redusă de ploaie. Pe parcursul nopții care urmează, în special în partea de  vest a țării, sunt posibile averse.

Sâmbătă de asemenea temperaturi între 14 până la 20 de grade. Ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, iar duminică de sărbătoarea Sfintelor Paști vorbim de asemenea de temperaturi între 15 până la 20 de grade, cu o posibilitate ca, începând din orele după amiezii să consemnăm în partea de sud est și centrul a țării averse accentuate.

În noaptea Învierii vorbim de temperaturi pozitive în cea mai mare parte a țării, între 1 până la 10 grade, cu o minimă între 7 până la 9 grade și în Capitală,” a spus meteorologul ANM.

Mai multe articole despre:
anm meteo temperaturi vremea meteorolog