MENIU

Avertisment ambasador: În România se spală bani prin intermediul economiei legale! Unde se instalează MAFIA și cum FUNCȚIONEAZĂ astfel de "rețele"

Bani

În România se spală bani prin intermediul economiei legale, este avertismentul ambasadorului Italiei la București care, într-un interviu pentru un post de televiziune, susține "că grupurile mafiote nu mai folosesc în prezent violența sau intimidarea, ci, prin prisma funcționarilor corupți, se infiltrează în administrațiile locale".  

Grupurile mafiote nu mai folosesc, în prezent, violența sau intimidarea pentru a obține ceea ce doresc, ci adoptă metode de corupție. Cum acționează aceștia? Ei bine, se înfiltrează în administrația publică, fac achiziții publice, iar mai apoi recurg la spălarea banilor. Astfel de avertismente sunt făcute de autoritățile din Italia. 

Ambasadorul Italiei la București a spus în cadrul unui post de telviziune că astfel de metode sunt folosit și de grupurile mafiote din Italia. 

El spune că resursele, în acest moment, sunt insuficiente pentru a combate acest fenomen, care a luat amploare în ultima perioadă. 

Oficialul punctează, de altfel, că în astfel de situații foarte important este ca autoritățile să comunice între ele. 

Pe de altă parte, este importantă și înghețarea, dar și confiscarea acelor active controlate de crima organizată. 

De altfel, s-a încercat protejarea economiei de infiltrări. Prin urmare, drepturile părților sunt protejate. Vorbim, așadar, despre persoanele fragile în societate.