MENIU

Averea descoperită de Putin în biroul lui Prigojin: Saci cu bani, arme, lingouri de aur, pașapoarte false

Foto: Telegram
Foto: Telegram

Autocare pline cu bani, lingouri de aur, arme și pașapoarte. Asta au găsit militarii ruși după raziile la sediul Wagner din Sankt Petersburg. Averea impresionantă, care valorează peste patru miliarde de ruble, a fost strânsă de Prigojin, liderul mercenarilor, care a transmis că banii urmau să fie folosiți pentru plata despăgubirilor către familiile luptătorilor decedați pe front. 

Patru miliarde de ruble, bani gheață înghesuiți în saci și cutii și ascunși mai apoi în autocare. Este doar o parte din ce au descoperit soldații ruși care au descins la sediul Wagner din Sankt Petersburg.

Banii, spune Prigojin, urmau să fie folosiți la plata despăgubirilor. Într-un mesaj vocal postat pe Telegram, liderul Wagner a explicat că de zece ani organizația a funcționat doar cu bani gheață.

Pe lângă bani, militarii ruși au descoperit în urma perchezițiilor și mai multe lingouri de aur, șase pistoale și muniție. Poate cea mai șocantă descoperire este cea a mai multor pașapoarte cu fotografia lui Prigojin, dar cu nume diferite. 

„Lingouri de aur, muniție, saci de dolari, și pașapoarte false au fost găsite în biroul lui Prigojin. Power Machine continuă să inspecteze spațiul de birouri de la hotelul Trezzini, care este considerat sediul imperiului de afaceri al lui Evgheni Prigojin. Fontanka a raportat deja o descoperire de 4 miliarde, vestea fiind descoperirea a 600 de ștampile de la nenumărate companii pe care operatorii le-au scos din birou. Vă ținem la curent cu ce au mai găsit anchetatorii.

În birou, unde stătea clar Evgheni Prigojin, șeful serviciului de securitate al companiilor, angajații au dat peste saci cu bancnote. Pe lângă acestea, au fost găsite 5 kilograme de aur, în lingouri de câte 1 kg. În plus, în apropiere erau șase pistoale împachetate. Separat, erau cinci brichete de pulbere albă.

Cu toate acestea, alte constatări au fost mult mai interesante. Patru pașapoarte cu fotografia unui bărbat care seamănă cu Evgheni Prigojin, dar cu nume diferite. Există și pașapoarte cu fotografii ale altor persoane, dar cu datele lui Evgheni Prigojin însuși. Poate că acestea sunt documente pentru dublurile șefului grupului de firme Concord.”, scrie Baronova pe canalul oficial de Telegram.