MENIU

Aventurile unui turist indian în România: ”Românii nu sunt cei mai prietenoși și ospitalieri oameni”

Un scurt jurnal de călătorie prin România scris de un turist indian ar putea să îi pună pe gânduri pe românii care se consideră prietenoși și ospitalieri. Observațiile turistului cu privire la acest aspect sunt interesante: românii nu par a fi deschiși spre turism, deși locuiesc în una dintre cele mai sărace țări din Europa.

”Fiți avertizați: românii nu sunt chiar cei mai prietenoși oameni, dornici să primească vizitatorii cu brațele deschise. Iar comunicarea poate reprezenta o problemă, în cazul în care nu stai la un hotel de lux”, spune turistul indian care și-a publicat jurnalul de călătorie prin țara noastră pe site-ul asianage.com.

Totuși trebuie menționat că aceasta este doar una dintre observațiile indianului care vizitează țara noastră.

Altă observație: țara este frumoasă - ”chiar și acoperișurile din orașele mici sunt acoperite cu zăpadă, astfel că peisajul pare desprins dintr-o poveste”.

Călătoria îl duce pe turistul nostru la București, unde se bucură de o cină bună și ieftină în Centrul Vechi, de frumusețea caselor de la Muzeul Satului și de impunătorul aspect al Casei Poporului.

Turistul trece pe la Brașov, iar apoi ajunge la Sighișoara.

”La Sighișoara, oamenii nu sunt deschiși la fețele noi. Ar fi ușor - și cumva pesimist - să spunem că e vorba despre rasism și ostilitate, dar trebuie să înțelegem istoria țării înainte să tragem concluzii”, spune turistul, care explică mai apoi cititorilor săi istoria recentă a României sub dictatura lui Ceaușescu.

Turistul indian povestește greutățile întâmpinate în încercarea de a găsi un restaurant deschis în Sighișoara, în vreme ce observă totuși că masa este foarte bună.

Revenind la atitudine, ”românii nu par să fie preocupați de faptul că, deși sunt una dintre cele mai sărace țări din Europa, tot nu sunt deschiși față de turiști”, observă omul.

Despre oraș însă, numai de bine.

La fel despre Sibiu, pe care turistul îl consideră ”cel mai frumos oraș” văzut în timpul vizitei.

”Sibiu îți amintește un pic de Florența, cu străduțele pietruite care merg spre Podul Minciunilor, unul dintre cele mai vechi poduri de fier din România”, scrie vizitatorul.

 

Mai multe articole despre:
turism România Bucureşti Braşov Sibiu Sighişoara