MENIU

Avarii la rețeaua de energie electrică în 24 de localități din județul Prahova. Peste 22.000 de consumatori afectați

Avarii rețea energie electrică Prahova

Furtunile de cod portocaliu și cod roșu care au lovit Prahova, astăzi, în jurul prânzului, au lăsat zeci de localități fără alimentare cu energie electrică.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a anunțat, la ora 14.00, că sunt afectate de avarii la rețeaua de energie electrică Provița de Sus, Provița de Jos, Valea Popii, Cheia, Breaza, Cornu, Poiana Câmpina, Starchiojd, Bătrâni, Cerașu, Slon, Ogretin, Nucșoara, Posești, Câmpina, Urleta, Bănești, Valea Călugărească, Puțuri, Albești, Muru, Vadu Părului, Tomșani, Loloiasca.

În total, ar fi vorba despre 22.878 consumatori afectați.

Vă reamintim că meteorologii au emis o avertizare cod roșu de vreme severă imediată valabilă, astăzi, timp de o oră, în județul Prahova.

COD ROȘU 

Valabil de la : 02-07-2021 ora 11:50 până la 02-07-2021 ora 12:50

În zona: Județul Prahova: Câmpina, Băicoi, Vălenii de Munte, Brebu, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Măgureni, Scorțeni, Gura Vitioarei, Drajna, Bănești, Poiana Câmpina, Măgurele, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Gornet, Predeal-Sărari, Păcureți, Cosminele;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor acumula 30...35 l/mp, în zonă s-au acumulat în jur de 50 l/mp, frecvente descărcări electrice

"Codul roșu a fost emis întrucât, în prealabil, în zonă s-au mai acumulat alți 50 l/mp. Având în vedere că plouă destul de mult în acel loc, temperaturile scad destul de puternic", a explicat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Raul Ilea.