MENIU

Autoutilitară căzută de pe pod în Neamț: Nouă morți și un rănit - Imagini șocante

Autoutilitară căzută de pe pod în Neamț. Mașina cu 10 persoane a căzut de pe podul de la Viișoara, comuna Alexandru cel Bun. Șapte bărbați au murit pe loc, iar doi pasageri au fost dat dispăruți. În urmă cu puțin timp, au fost recuperați din apă și pasagerii dispăruți, ceea ce înseamnă că bilanțul decedaților a crescut la nouă. O singură persoană a supraviețuit.

Accidentul a avut loc noaptea trecută, undeva în jurul orei 1.00. În acest caz a fost activat codul roșu de intervenție. Oamenii rămăseseră blocați în microbuzul care s-a scufundat în apă. La fața locului au fost mobilizați peste 40 de pompieri și numeroase mașini de intervenție, ambulanțe, bărci pneumatice și scafandri.

Se pare că de vină ar fi fost o explozie la una dintre anvelope. Victimele veneau de la Arad și erau muncitori forestieri. Ei se întorceau acasă pentru a petrece Paștele cu familiile. 

Singurul care a scăpat cu viață din cumplitul accident de la Viișoara, Ionuț Vîrlan a mărturisit că dormea în momentul când s-a produs accidentul.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Podoleni, a declarat pentru Mesagerul de Neamț: ”Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”.

Ionuț Vîrlan are doar o rană ușoară la cap, este internat pe secția Chirurgie și urma să fie externat. Când a aflat că este singurul supraviețuitor, a plâns. ”Toți au murit? Toți? Toți?”, a mai putut spune.

Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, a declarat că, din primele cercetări, toți munceau la negru. ”Toate cele 10 victime lucrau la negru, la plantat de brad și molizi, în două localități de pe teritorul județului Arad. Este tot un accident de muncă, așteptăm toate datele de la Poliție și demarăm cercetarea”.