MENIU

Autostrada de 330 km spre Moldova: primul pas a fost făcut

Au fost demarate procedurile pentru proiectarea autostrăzii spre Moldova, care să ofere o alternativă la unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară după numărul de accidente, DN2.

Licitațiile pentru studiile și proiectarea drumulului de mare viteză-autostradă sau drum expres-pe rută Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, au fost publicate în SEAP, la mai bine de o luna de când Compania de Drumuri anunța că a finalizat documentația.

Cele patru contracte licitate au o valoarea maximă estimată de 29 milioane de euro și o durată de 24 de luni.

Autostrada sau drumul expres cu o lungime de aproape 330 km are menirea să preia traficul pe rută Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori a traficului din Moldova și care în prezent se desfășoară pe DN2, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai laț folosit adesea de către șoferi drept încă o bandă de circulație

Licitațiile pentru drumul expres de mare viteză pe rută Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani au fost lansate, joi, în SEAP, după mai bine de o lună de când Compania de Drumuri anunța că a finalizat documentația și la mai bine de un an de când se discută public de această procedura.

Drumul expres sau Atuostrada spre Moldova pe direcția Nord-Sud este unul din proiectele prioritare din recent adoptatul Master Plan de Transport, cu o valoare estimată la circa 1,3 miliarde de euro (75% fonduri europene).

Deși opinia publică, în special din Moldova, s-a axat mult pe autostradă Tg Mureș-Iași (Vest-Est)-și ea o prioritate în MasterPlan-valorile de trafic din prezent pe rută Nord-Sud, pe actualul DN2, sunt printre cele mai mari din țara, potrivit Hotnews.ro.

Mai multe articole despre:
autostradă autostrăzi