MENIU

Autostrada Comarnic-Brașov rămâne doar pe hârtie. Directorul CNAIR: Nu știm încă traseul

Autostrada Comarnic-Brașov rămâne doar pe hârtie

Autostrada Comarnic-Brașov costă peste 9 miliarde de euro și este prea scumpă pentru bugetul României. Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a dezvăluit în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că nici în viitorul apropiat nu vom avea drum de mare viteză pe Valea Prahovei. 

Drumul spre munte se va face în anii următori tot pe DN1. Autostrada Comarnic - Brașov este evaluată la peste 9 miliarde de euro, iar România are un buget alocat de doar 1,5 miliarde de euro.

„Acele variante de traseu și soluții găsite de antreprenor nu pot să fie acceptate de noi, ele conducând la o investiție de aproximativ 9 miliarde de euro din cele declarate de prestator, o investiție extrem de costisitoare”, a precizat Cristian Pistol, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS.

Directorul CNAIR spune că în cel mai scurt timp se vor construi variante ocolitoare pentru localitățile Comarnic, Bușteni și Azuga.

„Avem DN1 care a suferit îmbunătățiri din punct de vedere structural, avem în vedere niște noduri de denivelare pentru a calma traficul și pentru a sigura traficul și în același timp perspectiva de realizare de variante ocolitoare pentru localitățile cei care sunt în tranzit să nu mai intre în localitate, unde vitezele de deplasare sunt mult mai mici”, a mai afirmat acesta.

O veste bună pentru turiști vine de la TAROM, care a anunțat primul zbor către aeroportul din Brașov.

Primul zbor pe ruta București-Brașov va avea loc la finalul anului viitor. Autoritățile locale din Brașov, împreuna cu AAR, au decis că aeroportuyl să devină operațional începând cu jumătatea lunii iunie a anului viitor.

CNAIR anunță că până la finalul acestui an vor fi gata doar 14 kilometri de autostradă, însă promite 100 de kilometri anul viitor. Totodată, podul de la Brăila nu va fi gata în acest an, fiind întârziate lucrările.

Mai multe articole despre:
autostrada comarnic brasov