MENIU

Autoritățile ploieștene, păcălite de urs! Cum fentează "Rambo" capcanele montate pentru a-l captura

Urs - imagine cu notă sugestivă

De mai bine de o lună, municipiul Ploiești este terorizat de un urs! Autoritățile s-au mobilizat fără precedent, însă, fără succes. Au fost montate camere de supraveghere în puncte cheie, iar o dronă survolează orașul de două ori pe zi. În tot acest timp, ploieștenii privesc dezamăgiți și spun că autoritățile sunt păcălite de urs. 

În zonele frecventate de Rambo, așa cum este ursul poreclit, autoritățile au sporit măsurile. Patrulele de poliție cercetează cartierele orașului la ficare jumătate de ceas. A fost pusă la dispoziție o dronă, și chiar o cușcă ce are momeală.

"Am intensificat monitorizările în zonă, mai ales în zona Vega şi în zona unde a fost văzut ultima dată ursul, adică zona Mihai Bravu. Încercăm să intervenim dacă ursul își mai face apariția", a declarat pentru presa locală Cătălin Albu, dir. Poliţia Locală Ploieşti.

Cu toate aceste demersuri, localnicii nu sunt impresionați și chiar sunt sceptici.

"Ăsta e ursul păcălit de prahoveni, sau prahovenii păcăliţi de urs....

E vina lor. Sunt oameni care sunt puşi pentru aşa ceva şi aia nu respectă legea...ONG-urile astea care nu respectă legea. Ţin cu ursul cum s-ar zice", spune un loclanic.

Autorităţile spun că actionează conform legii şi dacă ursul va fi prins va fi ulterior relocat. Prima apariţie a animalului s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună. 

Mai multe articole despre:
autoritatile ploieste urs ursul rambo capcane urs