MENIU

Autoritățile în alertă! Un tânăr s-a dus să se scalde în Dunăre, dar n-a mai ieșit la mal

Căutări pe Dunăre, la Gostinu. Foto/ISU

Doi tineri de 18 ani, din localitatea giurgiuveană Gostinu, s-au dus să se scalde în Dunăre. Unul dintre aceştia nu a mai ieşit, iar celălalt a fost scos de oamenii din apropiere cu o barcă.

Scafandrii şi echipaje SMURD şi de la Ambulanţă intervin, duminică, în localitatea Gostinu. Din primele informaţii a rezultat că tinerii se aflau la scăldat împreună cu mai mulţi prieteni.

„Pompierii giurgiuveni au fost sesizaţi să intervină pentru căutarea unui tânăr, în vârstă de aproximativ 18 ani, care a intrat în apa Dunării, în zona localităţii Gostinu, şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Un alt băiat, de aceeaşi vârstă, a fost scos la timp din apă de oamenii care se aflau în apropiere, cu o barcă. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu o barcă, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ. De asemenea, a fost solicitat şi sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, care a trimis echipajul de scafandri la caz”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Potrivit acesteia, paramedicii SMURD şi personalul medical al SAJ i-au acordat primul ajutor tânărului găsit la mal. "Acesta era conştient şi cooperant şi a fost transportat la spital", a precizat Beianu.

În continuare se efectuează căutări cu barca, împreună cu echipajul de scafandri, pentru găsirea celuilalt tânăr. Două echipaje medicale sunt la faţa locului.