MENIU

Autoritățile dintr-un oraș din România vor să scape piețele de SAMSARI. Măsuri drastice

Piață, România - imagine cu caracter ilustrativ

A început lupta împotriva samsarilor din piețe! După scandalul pesticidelor, autoritățile sunt hotărâte să scape de falșii producători și să lase locurile libere pentru oamenii de la sat care încearcă cu disperare să-și vândă legumele. Primul oraș din România în care ar putea să dispară combinatorii și speculanții de la tarabe este Brașov, acolo unde conducerea locală a luat măsuri drastice. 

Piețele din România ar trebui să fie pline de țăranii care muncesc din greu să producă legume și fructe în propriile ferme sau grădini, pe baza unui certificat de producător. În realitate, foarte mulți samsari care nu au dat vreodată cu sapa se îmbogățesc pe spatele țăranilor români. La Brașov, Consiliul Local a adoptat o hotărâre în acest sens.

Tot în orașul de la Poalele Tâmpei se vor efectua controale pentru nivelul pesticidelor din fructele și legumele care ajung pe tarabe.

Cel mai important aspect al setului de decizii impus de Consiliul Local Brașov vizează samsarii, cei care iau de la fermieri, de la țărani, producătorii autentici și vând în piețe la suprapreț. Dacă se constată că produsele comercializate nu vin de proprietatea celui care le vinde sau calitatea nu este conformă, pe lângă amendă, respectivii vor pierde dreptul de a vinde în piețele publice din Brașov. 

Mai multe articole despre:
samsari piete autoritati barsov