MENIU

Autoritățile chineze, în alertă: Mii de persoane infectate cu bruceloză ca urmare a unei scurgeri de la o fabrică biofarmaceutică

Autoritățile chineze, în alertă: Mii de persoane infectate cu bruceloză ca urmare a unei scurgeri de la o fabrică biofarmaceutică

În plina pandemie de coronavirus, vin noi vești proaste din China, și asta după ce câteva mii de persoane din nord-vestul țării au fost testate pozitiv cu o boală bacteriană în urma unui focar cauzat de o scurgere de gaze reziduale la o companie biofarmaceutică care a avut loc anul trecut, informează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, autoritatea responsabilă de sănătatea publică din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat că 3.245 de persoane au fost testate pozitiv cu bruceloză, o boală adesea contractată prin contactul cu animale care poartă bacteria brucella.

Alte 1.401 de persoane sunt suspectate de infecție.

În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din totalul de 2,9 milioane de locuitori ai Lanzhou.

Boala, cunoscută și drept „febra malteză” sau „febra mediteraneană”, poate cauza simptome care includ dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Deși majoritatea acestora dispar după vindecare unele, precum artrita și inflamații ale anumitor organe, pot deveni cronice, potrivit Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Transmiterea de la om la om este extrem de rară, majoritatea pacienților fiind infectați prin consumarea de alimente contaminate sau inhalarea bacteriei, acesta părând a fi și cazul în Lanzhou.

Mai multe articole despre:
china infectie china bruceloza