MENIU

Se cere suspendarea IMEDIATĂ a administrării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca femeilor gravide. Ce țară a făcut această această solicitare

Vaccin AstraZeneca / Foto: Profimedia

Decizie de ultimă oră luată de autoritățile braziliene legată de administrarea vaccinului anti-Covid produs de Astra Zeneca. 

Anvisa, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Sănătății din Brazilia, a cerut suspendarea imediată a administrării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca femeilor însărcinate, relatează HotNews.ro.

Ministerul brazilian al Sănătății a anunțat, de asemenea, că investighează cazul unei femei gravide din Rio de Janeiro care ar fi murit după ce a fost vaccinată cu serul de la AstraZeneca, potrivit unui comunicat de presă publicat în cursul nopții de luni de minister. Potrivit comunicatului, instituția reevaluează vaccinarea anti-Covid a femeilor însărcinate care nu prezintă alți factori de risc.

Vaccinul AstraZeneca este produs și distribuit în Brazilia în parteneriat cu institutul de sănătate publică Fiocruz. Până în prezent, nici compania de produse farmaceutice britanico-suedeză și nici Fiocruz nu au comentat această situație.