MENIU

Austria oferă cetățenilor săi teste GRATUITE pentru depistarea Covid

Sebastian Kurz

Austriecii vor primi de la stat teste care pot fi făcute acasă pentru depistarea infecției cu Sars-Cov-2. Măsura face parte din campania guvernului de combatere a răspândirii virusului.

Cancelarul Sebastian Kurz a precizat că, din martie, fiecare cetățean va primi gratuit câte cinci teste pe lună, acestea putând fi luate din farmacii. 
”Aşa va fi posibil ca oamenii să fie în siguranţă şi acasă”, a adăugat Șeful guvernului, citat de Agerpres.  

Anunțul vine în contextul în care Austria a demarat o campanie amplă de testare, pe măsură ce a relaxat restricțiile. În țară au fost redeschise parțial magazinele neesențiale, unele servicii, precum cele de cosmetică, și muzeele. 

De săptămâna trecută, când s-au redeschis școlile, atât profesorii, cât și elevii sunt testați periodic. În afara celor făcute în unitățile de învățâmânt, în ultima săptămână au fost efectuate peste 1,5 milioane de teste PCR şi antigen.

În perioada menționată, în țară au fost raportate 105 cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, inclusiv cele din Tirol, regiune care este cel mai mare focar european al variantei sud-africane a coronavirusului şi de unde se poate ieşi numai cu test PCR negativ.

Bilanțul epidemiei din Austria depășește 434.715 cazuri de contaminare și 8.220 de decese.