MENIU

Austria, în TOPUL țărilor care încă fac afaceri cu Rusia - Sute de companii vestice au refuzat să renunțe la legăturile cu Moscova

Austria, în TOPUL țărilor care încă fac afaceri cu Rusia

Austria este în topul țărilor care fac în continuare afaceri cu Rusia, în ciuda sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană. Sute de companii vestice au refuzat să renunțe la afacerile cu Moscova. Iar companiile austriece au cele mai active legături. De exemplu, Raiffeisen Bank este pe primul loc în topul băncilor cu cea mai mare expunere în Rusia. 

Multe companii au ales să se retragă din Rusia după ce Vladimir Putin a declanșat invazia în Ucraina. Cu toate acestea, din cele 25 de multinaționale austriece, 20 fac în continuare afaceri pe teritoriul rus. Cancelarul Austriei a fost, de asemenea, primul lider occidental care s-a întâlnit cu Putin după ce a început războiul.

O companie extrem de activă este Raiffeisen Bank. Aceasta a investit masiv în firme rusești precum Gazprom, Lukoil și Rosneft. Ucrainenii s-au plâns pe rețelele de socializare că reprezentanții băncii au transmis un comunicat în care au declarat că recunosc independența regiunilor Donețk și Luhansk.

Nu este prima dată când compania austriacă se află în mijlocul unui scandal. Un ONG a depus o plângere împotriva activității acestei companii și sprijinului acordat regimului din Belarus. 

Mai multe articole despre:
austria rusia afaceri sanctiuni