MENIU

Aurelia Surulescu invocă o „eroare materială” de zeci de mii de euro în declarația de avere. Cât susține că a câștigat la Autoritatea Rutieră

Aurelia Surulescu, directoare la Autoritatea Rutieră Română și membru în Consiliul de Administraţie al A.R.R., spune că nu câștigă un salariu de 18.000 de euro pe lună, așa cum scrie în declarația sa de avere, publică, ci doar 1.360 de euro. Surulescu a transmis miercuri un Drept la replică după informațiile apărute în presă privind salariul imens pe care l-a câștigat ca șef de serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Aceasta susține că „s-a strecurat o eroare materială” în legătură cu salariul său.

 

Detalii despre calificările celui mai bine plătit bugetar al României au fost prezentate de Vlad Mixich într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, Aurelia Surulescu a câștigat anul trecut un salariu de 18.000 de euro pe lună, având o calificare de... prelucrător prin așchiere. 

Aurelia Surulescu este și vicepreședinte la organizația PSD Sector 6, relatează Realitatea PLUS.

Cel mai bine plătit bugetar din România, salariu de 18.000 euro pe lună - Câștigă mai mult pe lună decât premierul Franței

Redăm integral Dreptul la replică transmis de Aurelia Surulescu:

„Afirmațiile din presă au la bază declarația de avere aferentă anului 2020, postată pe site-ul Autorității Rutiere Române - A.R.R., Registrului Auto Român (RAR) și Consiliului Local Sector 6, care conform legislației în vigoare cuprinde veniturile salariale obținute în cursul anului 2019.

Cu această ocazie, am constatat faptul că, în declarația depusă de subsemnata s-a strecurat o eroare materială în ceea ce privește venitul salarial pentru anul 2019, obținut de la A.R.R. pentru funcția de director general al A.R.R., în declarație fiins înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515 lei.

În realitate, salariul directorului general al A.R.R. este stabilit conform Legii nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, astfel pentru anul 2019, venitul net anual obținut a fost de 79.180 lei, respectiv de 6.598lei/lună.

Prin urmare, conform realității venitul unar încasat în anul 2019 aferent funcției de director general al A.R.R. a fost de aproximativ 6.598 lei, respectiv 1.360 de euro.

Menționez că subsemnata a depus, conform prevederilor legale în vigoare, declarații de avere și interese ori de câte ori am avut obligația legală.

Declarațiișe de avere și interese au fost transmise și către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Rectificarea declarației de avere a fost depusă la sediul Autorității Rutiere Române, Consiliul Local Sector 6 București și la Registrul Auto Român, sub semnătură”, susține Aurelia Surulescu, într-un drept la replică transmis miercuri, 3 februarie, presei.