MENIU

Augustin Zegrean: Președintele Iohannis trebuie să se teamă în continuare de o suspendare

<p>Augustin Zegrean</p>

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat la Realitatea TV că, în mod normal, decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi ar trebui ”să nu însemne nimic pentru DNA”, deoarece o instituție nu trebuie să stea într-un om, chiar dacă acesta este șeful instituției. În același timp, Zegrean avertizează că Iohannis are motive să se teamă în continuare de o suspendare.

”Sper să nu însemne nimic pentru DNA, pentru că o instituție nu trebuie să stea într-un om, chiar dacă acesta este șeful instituției”, a spus Augustin Zegrean, întrebat ce efect va avea revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Cu privire la ce se va întâmpla la DNA după plecarea lui Kovesi, Zegrean este optimist.

”Trebuie să fie un interimar, pentru că nu poate să stea instituția necondusă. Eu vă spun că nu se va prăbuși instituția sau România prin plecarea doamnei Kovesi. Este trist pe final că își încheie cariera. Nu este ea vinovată, și-a făcut datoria cu vârf și îndesat acolo”, a spus Zegrean.

Zegrean spune că vina este a politicienilor. ”Asta le place politicienilor noștri. Ei în loc să conducă țara se lupta între ei. Era amenințarea aceasta cu suspendarea președintelui. Păi ăsta era motiv de suspendare? Am auzit că președintele nu trebuie să se mai teamă de acum. Ba trebuie să se teamă, pentru că și celelalte două suspendări precedente au fost din dorință de luptă politică, nu pentru că a fost o încălcare gravă a Constituției”, a spus Zegrean.

”Eu sper să nu le dea satisfacție DNA-ul celor care vor să dărâme instituția”, a mai spus fostul președinte CCR.