MENIU

Audieri cu proteste la ușă. Silvicultorii protestează în fața Parlamentului

Silvicultorii din sindicatul Consilva au pichetat Ministerul Mediului şi Pădurilor

Protest în fața Parlamentului. Sute de angajați din Silvicultură se adună pentru a-și striga nemulțumirile. Își doresc ca statutul pădurarilor să fie schimbat, în așa fel încât aceștia să poată fi mai bine protejați. Asta după ce, în ultimii ani, nu mai puțin de șase pădurari au fost omorâți și alte câteva sute au fost supuși agresiunilor. 

Oamenii vin în primul rând să le aducă un omagiu celor care au fost omorâți, în timp ce apărau pădurea.

În ultimul an, la nivelul personalului silvic s-au înregistrat șase cazuri de omor. Cel mai recent e de-a dreptul șocant. Vorbim de un pădurar de 30 de ani din Maramures care a fost ucis cu bestialitate. A fost împușcat cu arma de serviciu de o grupare de hoți de lemne.

În afară de aceste cazuri, în ultimii ani s-au mai înregistrat alte 650 de cazuri de agresiuni fizice violente asupra personalului silvic.  Așa că, în primul rând, oamenii își doresc mai multă protecție. Vor sa fie modificat statutul personalului silvic, precum și cadrul legislativ existent. Legea a primit raport favorabil de la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților însă nu a fost încă supusa votului plenului Camerei Deputatilor, aceasta fiind for decizional.

Silvicultorii sunt nemultumiți și de unele proiecte de acte normative aflate în dezbaterea Parlamentului României prin care se dorește cedarea câtre unitatile de cult și comunitățile  din fostele regiuni grănicerești a unei suprafete foarte mari de pădure.

Silvicultorii mai spun că, în cazul în care trec aceste proiecte, statul roman va pierde 650 de mii de hectare de pădure. 

Mai multe articole despre:
null