MENIU

Noi audieri în dosarul #COLECTIV: al doilea pirotehnist din club, pus sub control judiciar. UPDATE

La nouă luni de la tragedia care a zguduit o țară întreagă și a luat 64 de vieți, audierile în cazul incendiului de la Colectiv continuă.

UPDATE: Al doilea specialist care a pus materialele pirotehnice în clubul Colectiv, rănit în urma incendiului, a fost pus miercuri sub control judiciar pentru 60 de zile, măsura fiind dispusă de procurorii Parchetului General în dosarul în care este urmărit penal, potrivit Mediafax.

Cauza a fost disjunsă în ceea ce îl priveşte Marian Moise, pirotehnistul care a fost rănit în urma incendiului, astfel că acesta a ajuns miercuri la audieri pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Bărbatul era angajat al firmei care a montat artificiile din club pentru concertul din seara de 30 octombrie 2015, când a izbucnit incendiul.

----------

La Parchetul General a fost chemat miercuri, 27 iulie, să dea explicații unul din pirotehniștii din seara groazei. Este vorba despre Marian Moise, care nu a fost audiat și trimis în judecată, alături de patronii săi și cei ai clubului, pentru că a fost rănit și internat în spital, informează Realitatea TV.

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanţă la finele lunii aprilie 2016. Cei trei patroni de la clubul Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu — au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală, ambele în formă agravantă, precum și pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

De asemenea, SC Colectiv Club SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost deferite justiției pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane și pentru vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

64 de persoane au murit în tragedia petrecută în Clubul Colectiv din Bucureşti, pe 30 octombrie 2015.