MENIU

Audierea publică în legătură cu intervenția serviciilor ruse în alegerile SUA a fost anulată

Șeful Camerei Reprezentanților Comitetului de Informații a anulat astăzi o audiere publică planificată în vederea clarificării acuzațiilor conform cărora Rusia ar fi intervenit în alegerile prezidențiale din SUA. Acesta a justificat că este nevoie ca, în prealabil, directorii FBI și NSA să fie audiați într-o ședință cu ușile închise.

Anunțul anulării ședinței publice a fost transmis vineri, de către reprezentantul republican Devin Nunes. Nunes a fost criticat prompt de Adam Schiff, din partea panoului democrat, acesta declarând că anularea ședinței reprezintă o „greșeală gravă.”

„Comitetul solicită informații suplimentare, care pot fi abordate numai în sesiuni închise”, a declarat Devin Nunes jurnaliștilor.

Republicanul a mai menționat că speră ca întrevederea cu ușile închise dintre directorii FBI, James Comey, și cel al Agenției Naționale de Securitate, amiralul Michael Rogers, va avea loc cât mai curând.

Adam Schiff a contraargumentat că „decizia nu este în interesul public și obiectăm cu tărie asupra anulării acestei audieri publice”, citează Reuters.

James Comey, care a depus mărturie într-o audiere deschisă a Comisiei de la începutul săptămânii, a confirmat pentru prima dată faptul că FBI ceretează posibilele legături între campania prezidențială a lui Donald Trump și Rusia și dacă Moscova a încercat să influențeze alegerile din SUA.

Kremlinul a negat acuzațiile, iar Donald Trump a declarat că această controversă a fost ticluită de tabăra democrată și răspândită prin organisme de presă „ostile”.