MENIU

Au pus Holocaustul pe net, iar o româncă e în centrul atenției! Cel mai tare proiect

Un cont de Instagram intitulat @eva.stories a strâns peste un milion de urmăritori în doar câteva zile. Pe acest cont sunt publicate imagini din viața unei tinere care a trăit pe vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Descrierea contului este "Eva – Bazat pe o poveste reală. În memoria celor șase milioane de evrei omorâți în timpul Holocaustului. 13 februarie = începutul poveștii." Este vorba despre povestea româncei Eva Heyman, care avea 13 ani în timpul izbuncirii celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ea a făcut parte dintr-o familie de evrei care a fost mutată în ghetoul din Oradea și și-a prezentat experiențele din acea perioadă într-un jurnal, iar acum acestea sunt transpuse pe un cont de Instagram, într-un mod cât se poate de profesionist.

Fiecare zi din jurnal a fost transpusă într-un Instastory, care a fost salvat apoi sub formă de highlight-uri, pe zile.

Contul de Instagram despre Holocaust a strâns peste un milion de urmăritori

@eva.stories, contul de Instagram pe care sunt postate imagini din timpul Holocaustului, a strâns peste un milion de urmăritori în doar câteva zile. Cei care au aflat de acest cont au avut păreri împărțite.

În timp ce unii au apreciat demersul și au povestit întâmplări din viața unor familii care au avut de suferit în timpul Holocaustului, alții au fost de părere că acest cont a fost creat pentru ca cineva să își facă publicitate.

Au fost și persoane care au dat-o în conspirații și au negat Holocaustul, dar acestea au fost taxate imediat de alți utilizatori.

La una dintre postari, la care mesajul a fost "Cum ar fi dacă o fetiță din timpul Holocaustului ar avea Instagram?", un utiliztor a răspuns: "Cum ar fi dacă o fetiță din Palestina ar avea Instagram?"

Prima zi prezentată în postări este 13 februarie 1944, când Eva împlinește 13 ani și primește cadou o pereche de pantofi cu toc. Au fost realizate 70 de episoade, iar ultimul se termină cu deportarea către Auschwitz, de unde nu s-a mai întors.

Mai multe articole despre:
null