MENIU

Au obţinut un PROFIT FABULOS după ce AU MURIT

<p>Există profit după moarte</p>

Showbiz-ul rămâne unul dintre cele mai profitabile domenii. Veniturile fabuloase curg în conturile moştenitorilor chiar şi după ce vedetele nu mai sunt demult printre cei vii.

Într-un top realizat recent de Forbes, pe locul întâi este Michael Jackson, cu un venit de 160 de milioane de dolari realizat anul trecut. Mai mare ca al Madonnei care câştigă cel mai mult dintre vedetele în viaţă - circa 125 milioane de dolari pe an.

La cinci ani după moartea lui Michael Jackson, moştenitorii lui au încasat doar anul trecut din drepturile de autor nu mai puţin de 160 de milioane de dolari.

Pe locul doi este Elvis Presley. Deşi a decedat acum 37 de ani, în 2013 în contul rudelor sale au intrat 55 de milioane de dolari, din drepturile de autor ale interpretului.

Cu un venit de 37 de milioane de dolari în 2013, pe locul trei în topul artiştilor cu venituri uriaşe după moarte se plasează producătorul de desene animate, Charles Schulz - mort acum patru ani.

Pe locul patru este Elizabeth Taylor, care a murit în 2011, la vârsta de 79 de ani. Potrivit "Forbes", anul trecut, moşetintorii actriţei au câştigat de 25 de milioane de dolari.

Deşi a decedat la doar 36 de ani, cântăreţul de reggae Bob Marley a rămas pe lista celor mai bine vânduţi artişti din ultimele două decenii. Vechile lui albume s-au vândut foarte bine anul trecut. În total, Bob Marley a făcut 18 de milioane de dolari, în 2013.

Marilyn Monroe şi John Lennon au câştigat anul trecut 15 şi respectiv 12 milioane de dolari. Albert Einstein şi actriţa Bettie Page câte 10 milioane de dolari. Pe ultimul loc, în topul întocmit de Forbes, este scriitorul şi scenaristul Theodor Geisel. Acesta a decedat acum 23 de ani, dar produsele lui încă mai generează venituri. 9 milioane de dolari a fost suma incasată de moştenitorii acestuia în 2013.

Mai multe articole despre:
null