MENIU

Au închiriat o propietate și au săpat un tunel. După câteva lui au fost arestați de polițiști

Mai mulți hoți din Kenya, în cadrul unei operațiuni ce amintește de scenariul unui film american, au petrecut câteva luni săpând un tunel spre subsolul unei bănci aflate vis-a-vis de o secție de poliție și au furat o sumă echivalentă cu o jumătate de milion de dolari.

Potrivit poliţiei, doi bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi pentru implicare în comiterea jafului, însă autorităţile nu au recuperat suma de 50 de milioane de şilingi kenyeni, raportată luni de personalul unităţii bancare aparţinând Kenya Commercial Bank (KCB), scrie Agerpres.

''Nu am recuperat banii furaţi'', a declarat Simba Willy, comandant de poliţie în localitatea Thika, situată la nord-est de Nairobi, în care a avut loc jaful.

''Bănuim că hoţii au închiriat unul dintre magazinele aflate în apropiere de bancă (în timp ce săpau tunelul)'', a explicat Willy pentru Reuters.

Hoţii au reuşit să îndepărteze pământul excavat în timpul operaţiunii care a durat câteva luni fără să trezească suspiciuni ascunzându-l în cutii, potrivit publicaţiei Daily Nation, care a citat comercianţi locali. Aceştia i-au descris pe cei doi tineri bărbaţi care au închiriat magazinul drept ''foarte muncitori'' şi ''introvertiţi''.

Mai multe articole despre:
poliţişti bancă jaf groapă săpat