MENIU

Au găsit o cameră ascunsă: picior de om n-a călcat acolo timp de 110 ani - "E castelul fantomelor!"

În SUA, o echipă de specialiști, angajată pentru menținerea imaginii istorice a castelului Winchester Mansion, a găsit o cameră ascunsă, în care timp de 110 ani n-a călcat picior de om, scrie The Daily Star.

Castelul i-a aparținut văduvei lui William Winchester, inventatorul renumitei arme. Sara Winchester s-a instalat în acest loc după moartea soțului și a fiicei. Femeia trăia cu teama că va fi urmărită de fantomele oamenilor împușcați din arma inventată de soțul ei. A apelat la vrăjitori, care i-au sugerat să construiască mereu acest castel, pentru ca acesta să devină un loc de refugiu pentru sufletele celor morți. Sara asta a și făcut. N-a angajat arhitecți, motiv pentru care organizarea interioară a casei este într-un haos total: uși care nu duc nicăieri, scări cu trepte de diferite mărimi și geamuri care dau în alte camere, scrie evz.md. În total, casa are 161 de camere, 10 mii de geamuri, două mii de uși și 47 de cămine. Acum însă s-a aflat că nu toate tainele castelului au fost descoperite.

Specialiștii au descoperit recent o cameră ascunsă, pe care Sara a baricadat-o după ce s-a blocat acolo în timpul cutremurului din 1906. În cameră, au fost descoperite un șir de obiecte, printre care o armonică, o canapea victoriană, un manechin, o mașină de cusut și picturi.

Actualmente, castelul este un loc de atracție pentru turiști și este mereu deschis.