MENIU

Au găsit lângă casă un pisic minuscul. Dar aparențele înșelau. Ce s-a dovedit a fi creatura. ULUITOR

O pisică minusculă găsită de o familie pe stradă s-a dovedit a fi adevărată raritate, parte a unei specii pe calde de dispariție.

O familie din Thailanda a văzut pe geam un pisoi minuscul, abandonat pe stradă. Apropiindu-se, ei au înțeles că motănelul nu este o obișnuită pisică domestică și au sunat la serviciile de urgență.

Salvatorii organizației „Wildlife Friends Foundation Thailand” (WFFT) au venit și l-au luat pe micuț. De fapt, pisicul făcea parte dintr-o specie pe cale de dispariție: „pisică-pescar” — o felină sălbatică, care trăiește în Asia Sud-Estică.

„Am fost uimiți de faptul că pisoiul era singur, fără mamă” — au spus reprezentanții WFFT. — „Era evident faptul că el se născuse cu câteva ore în urmă.”

De fapt, familia, care a găsit pisoiașul, o cunoștea pe pisica-mamă. „Mama motănelului era un animal salvat, pe care ei l-au găsit cu câțiva ani în urmă pe câmpul de orez aflat în apropiere de casa lor. Ei au crescut pisica, iar apoi au eliberat-o în sălbăticie.”

Pisica crescută în familie se întoarce uneori acasă. Și salvatorii presupun că ea a hotărât să-și nască puii lângă casă. Cel mai probabil, ea și-a mutat apoi pisoii în alt loc.

„Cărându-și puii, ea nu a observat că mai rămăsese unul în urma sa” — au spus cei de la WFFT.

Familia a așteptat ca pisica să se întoarcă după motănel, dar, cel mai probabil, ea a uitat de el.

Când a fost găsit, pisicul era „înghețat și flămând”. De aceea, el a fost dus la clinica din cadrul WFFT. Veterinarul l-a ținut pe micuț în sân ca să-l încălzească.

El a primit numele Simba.

Din cauza distrugerii mediului său ambiant, „Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii” (IUCN) a clasat pisica-pescar ca specie pe cale de dispariție.

„Acum Simba este ținut într-un incubator special, care creează un mediu ideal pentru el” — au zis reprezentanții WFFT.

Mai multe articole despre:
Thailanda pisica pescar