MENIU

Au fost stabilite cele 18.730 de secții de votare din țară pentru 26 mai. LISTA

Alegeri europarlamentare 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat joi, 25 aprlie, că a finalizat delimitarea, numerotarea și stabilirea sediilor celor 18.730 de secții de votare din țară organizate cu ocazia alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019.

Alegeri europarlamentare 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat joi, 25 aprlie, că a finalizat delimitarea, numerotarea și stabilirea sediilor celor 18.730 de secții de votare din țară organizate cu ocazia alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din data de 26 mai 2019.

Alegeri europarlamentare 2019. Cei care vor să vadă unde vor vota în 26 mai pot consulta aici LISTA secțiilor de votare publicată pe site-ul Autorității Electorale Permanente (la Secțiunea Management Electoral – Geografie electorală – Registrul secțiilor de votare).

Românii din străinătate care vor să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai vor putea alege una dintre cele 441 de secţii de vot deschise de Ministerul român de Externe.

Alegeri europarlamentare 2019. Majoritatea se află în sediile misiunilor diplomatice și consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate şi în consulatele onorifice.

Alegeri europarlamentare 2019. Cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia, 76, în Spania, 50 şi în Republica Moldova, 36. Numărul secţiilor de anul acesta este unul record. La scrutinele europarlamentare precedente a fost cu 251 mai mic, iar la ultimele alegeri parlamentare, din 2016, a fost cu 24 mai mic, menţionează MAE. Lista cu locurile unde pot vota românii din străinătate este disponibilă pe site-ul Ministerului de Externe.

Alegeri europarlamentare 2019. Cu câteva zile în urmă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat lansarea "Ghidului alegătorului român în străinătate", având în vedere alegerile europarlamentare din 26 mai.

MAE a lansat "Ghidul alegătorului român în străinătate"



Mai multe articole despre:
alegeri europarlamentare