MENIU

Au fost prinşi de poliţişti în timp ce aruncau pe jos coji de seminţe. Cum au fost pedepsiţi

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică Bucureşti au amendat mai mulţi bucureşteni care au aruncat pe jos coji de seminţe, în parcurile din Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii şi Giuleşti.

Mai mulţi bucureşteni care mâncau seminţe şi aruncau cojile pe jos au fost amendaţi de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică Bucureşti.

Acţiunea - având ca scop respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Capitalei nr.120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti - s-a desfăşurat în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii şi Giuleşti, la finele lunii august.

Agenţii au sancţionat persoanele care aruncau cojile de seminţe pe domeniul public, cu amenzi în valoare totală de 500 lei, se precizează într-un comunicat remis Realitatea.NET.

Potrivit HCGMB nr.120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

În acest sens, aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 de lei la 500 de lei.

Mai multe articole despre:
poliţişti amendă parc seminţe sectorul 6 coji