MENIU

Au apărut noi imagini după scandalul de la Mogoșoaia: Consilierul AGRESIV a fost suspendat din toate funcțiile

Dacian Cioloș, împreună cu liderii USR, la Mogoșoaia

Au apărut noi imagini cu scandalul de la Mogoșoaia, în care o consilieră a fost agresată de doi colegi de la PNL și PMP. Imediat după conflict, președintele PNL Ilfov l-a suspendat pe colegul agresiv din toate funcțiile. Și Cristian Diaconescu, liderul PMP, a condamnat comportamentul consilierului din partid. 

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care unul dintre consilieri încearcă să îi ia Feliciei Ienculescu-Popovici telefonul.

„Vă las în căruț. Vă las în căruț cu rotile. Credeți-mă. Vă las în căruț cu rotile. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5-6-7 ani, vă las în căruț cu rotile”, se aude pe filmare.

Totul a pornit de la amenințările halucinante înregistrate în timpul unei ședințe la primărie, unde lucrurile au degenerat rapid. Consilierii Valentin Ene, din partea PNL și Dinu Gheorghe, din partea PMP, sunt acuzați că au devenit agresivi față de colega lor, de la USR.

A fost depusă plângere la poliție după incident, iar liderii USR, în frunte cu Dacian Cioloș, Anca Dracu și Dan Barna, s-au dus în Mogoșoaia la ședința consiliului, să o susțină pe colega agresată.

Și PNL a reacționat.

"Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov, (...) , condamnă ferm orice formă de violență", au transmis liberalii.

Filiala a anunțat de asemenea că Valentin Ene, consilierul PNL acuzat de agresiune, a fost suspendat din toate funcțiile de conducere până la finalizarea anchetei. Mai mult, formațiunea se delimitează de comportamentul violent al liberalului.

Totul a pornit de la un proiect controversat din Mogoșoaia, numit "Sectorul 0". Consiliul Local a decis anul trecut că expropierea a 328 de hectare va fi despăgubită cu 1,7 euro pe metru pătrat.

În urmă cu câteva zile, consilierii USR Plus acuzau un tun imobiliar care ar urma să se dea prin proiectul de la care a pornit întregul scandal, iar beneficiari ar fi mai mulți liberali care au terenuri în Mogoșoaia, printre care Alina Gorghiu sau Daniel Dăianu.

„Am un teren acolo, dobândit prin vânzare-cumpărare în 2005 (1.830 de mp), când nu exista nici măcar la stadiul de idee acest sector 0 al Mogoșoaiei, un proiect de o asemenea anvergură. În 2005 nu eram parlamentar, ci avocat, lucram în mediul privat. Terenul din Mogoșoaia este proprietate privată și niciun articol de lege nu-mi îngrădește dorința de a-l înstrăina. (...) Consider că soluția identificată de autoritățile locale pentru dezvoltarea comunei Mogoșoaia este cea mai bună. (...) Probabil de asta supără, că este marcă PNL”, a spus Alina Gorghiu pentru Realitatea PLUS.

Și fostul ministru Daniel Dăianu spune că are terenul din Mogoșoaia din 2007 de pe vremea când nu exista ideea proiectului și că a fost de acord cu retrocedarea acestuia în proporție de 40% când a fost chemat la primărie. 

Mai multe articole despre:
mogosoaia imagini conilieri