MENIU

Atenție, șoferi! CEAȚĂ pe șoselele din centrul și vestul României - Vizibilitate redusă seara și noaptea

Atenție, șoferi! CEAȚĂ pe șoselele din centrul și vestul României - Vizibilitate redusă în trafic

Autorităţile atrag atenţia că miercuri seara pe mai multe şosele din vestul şi din centrul ţării vizibilitatea este redusă din cauza ceţii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Covasna și Timiș, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Recomandăm conducătorilor auto să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor, evitarea opririi pe benzile de circulație, reducerea vitezei de deplasare și mărirea distanţei de siguranță dintre autovehicule. Evitați manevrele riscante în condiții de vizibilitate redusă!

Mai multe județe din România se află sub Cod galben de fenomene extreme până pe 6 ianuarie. Este vorba de vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo Cod galben de ninsori și viscol, care vizează 23 de județe ale țării.

Prima avertizare de Cod galben este valabilă până joi, 5 ianuarie ora 14.00 cu vânt puternic și viscol în Carpații Orientali. Alerta vizează Carpații Orientali și, local, Munții Apuseni. În aceste zone, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100...120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55...60 km/h.

De asemenea, a doua atenționare emisă de meteorologi este valabilă până vineri, 6 ianuarie, ora 12.00, constă în vânt puternic și viscol la altitudini de peste 1700 m. La munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55...70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Mai multe articole despre:
infotrafic ceata cod galben avertizari meteo