MENIU

Atenţie, părinţi! Epidemie în sudul ţării, la preşcolari: care sunt simptomele bolii

63 de infecţii cu un enterovirus au fost raportate, în primele zece zile ale lunii iunie, la copiii preşcolari din judeţul Olt, infecţiile ducând la apariţia aşa-numitei boli „Gură-Mână-Picior”.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au declarat că majoritatea cazurilor sunt în mediul urban, 40, în timp ce în mediul rural au fost înregistrate 23 de cazuri, copiii fiind izolaţi la domiciliu. Boala debutează cu o stare generală alterată: indispoziţie, astenie, adinamie, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, în special pentru solide, febră, care precede cu 24-48 de ore apariţia erupţiei. Iniţial, apar nişte pete roşii în jurul gurii, dar şi în interiorul cavităţii bucale ( limba, gingii, faţă internă a obrajilor, palat – faringe) care se transformă în 24-48 de ore în mici vezicule. Sunt foarte dureroase, împiedică alimentaţia, iar în cazul în care aportul de lichide este deficitar se poate ajunge la deshidratare.

Pe lângă leziunile bucale tipice sunt şi leziunile de la nivelul palmelor şi tălpilor, de unde şi denumirea bolii Mâna-Gură-Picior.

Sursa: radio-craiova.ro.