MENIU

Atenţie! Masa de Paşte, mai periculoasă decât cea de Crăciun!

Nu mai este foarte mult până la Paște și, pentru mulți dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe lângă simbolistica religioasă a Învierii Domnului, este ospățul alături de cei dragi. Nutriționiștii ne avertizează însă asupra riscurilor.

„Carnea de miel este extrem de grea. Se digeră mai greu şi este mai grasă decât cea de oaie, având foarte mult colagen. Aşadar, românii care se știu cu probleme de sănătate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare și, mai ales, de colecist, să stea departe de miel. De altfel, această carne este periculoasă pentru toată lumea, mai ales că, de Paşte, gospodinele fac şi ciorbă – pe care eu, personal, nu o recomand, fiind extrem de grasă. Mai mult, se pregăteşte şi friptură, şi drob, și stufatul acela incredibil, care ar trebui preparat cu mai multă verdeaţă şi fără să fie călit. Nu vreau să se supere pe mine românii care țin la aceste tradiții, dar eu recomand evitarea, pe cât de mult se poate, a mielului”, ne-a explicat doctorul nutriționist Corina Zugravu.

Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomandă, pe lângă porţiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fără garnituri, ci doar cu multe verdețuri și legume, pentru a ajuta la digestie.

Citeşte mai multe pe Doctorul Zilei.