MENIU

Atentat terorist sângeros în această dimineața. Bilanț provizoriu: 14 morți

Atentat cu mașină capcană în Yemen

Cel puțin 14 oameni au murit, marți dimineața, în urma unui atentat cu mașină capcană în Yemen.

Atentatul cu bombă a avut loc în zona de sud-estul Yemenului, la un punct de control deținut de forțele locale susținute de Emiratele Arabe Unite, anunță Reuters pe site-ul propriu.

Martorii au declarat că mai multe persoane înarmate au deschis focul la punctul de control după ce un atentator sinucigaș a intrat cu mașina în unitatea militară de lângă Ataq, fosta capitală a provinciei Shabwa.

Atacul a survenit în contextul unor lupte sângeroase care au loc de duminică între forţele separatiste sudiste şi trupele guvernamentale din Aden, marele oraş din sudul ţării.

Provincia Shabwa este controlată de către guvernul susţinut de Arabia Saudită, sub comanda căreia se află o coaliţie militară, din care fac parte îndeosebi Emiratele Arabe Unite şi care intervine în Yemen din 2015 împotriva rebelilor şiiţi houthi, care controlează vaste teritorii, inclusiv capitala Sanaa.

Profitând de haosul provocat de război, Al-Qaida şi-a întărit influenţa în Yemen, îndeosebi în sud. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) este şi ea prezentă în această ţară, unde a comis mai multe atentate

Mai multe articole despre:
atentat Yemen atentat terorist