MENIU

Multiplu atentat sinucigaș în Nigeria, soldat cu nouă victime. Șase femei sunt răspunzătoare

Luni, cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața și alte 13 au fost rănite în mai multe explozii care au avut loc în orașul Maiduguri din Nigeria, conform declarației poliției nigeriene. Acesta este cel mai recent atentat dintr-o serie de atacuri recente, care au vizat acest oraș, considerat cel mai afectat de insurgența militantă islamistă Boko Haram, informează Reuters.

Potrivit poliției din Borno, un atentator sinucigaș de sex masculin a ucis un gardian după ce a intrat în sediul Universității din Maiduguri, în apropierea centrului orașului, duminică seara, la ora locală 20.20.

Patru atacatoare sinucigașe au ucis opt persoane aproximativ o oră mai târziu, la periferia orașului din comunitatea Zannari, districtul Gwange, după ce au detonat dispozitive în clădiri rezidențiale.

Alte două atentatoare sinucigașe au fost singurele persoane care au murit în două explozii la Universitatea din Maiduguri luni dimineață, la ora locală 04.20.

 „În total, 16 persoane, inclusiv atentatorii sinucigași, au murit în exploziile multiple, în timp ce 13 persoane au fost rănite", a declarat comisarul de poliție din Borno, Damian Chukwu.

Agenția Nigeriană de securitate a statului a declarat vineri că a stopat potențiale atacuri plănuite pentru sfârșitul Ramadanului în patru orașe din nordul țării: Maiduguri, Kano, Sokoto și Kaduna.

Nici un grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru cele mai recente explozii din Maiduguri, dar utilizarea femeilor în atentate sinucigașe reprezintă un semn distinctiv al grupării Boko Haram.