MENIU

Atentat sângeros - 5 medici au murit în urma unei explozii

Atentat

O bombă a ucis 5 medici la Kabul. Au fost plasate mai multe astfel de bombe magnetice sub vehicule.

O bombă detonată pe un drum în capitala afgană Kabul a ucis marţi cel puţin cinci medici de închisoare, în timp ce aceştia de deplasau spre cea mai mare închisoare din Afganistan, au anunţat oficiali afgani, informează Reuters.

Mişcarea Taliban a declarat că nu este implicată în acest atac în care au fost ucişi cei cinci medici ce se deplasau spre închisoarea Pul-e-Charkhi, unde se află mii de deţinuţi, inclusiv destui insurgenţi talibani.

Potrivit unor informaţii, au fost plasate mai multe bombe magnetice mici sub vehicule, mulţi acuzându-i pe talibani de acest atac, în pofida negocierilor de pace menite să pună capăt celor două decenii de război.

Trei medici, dintre care două femei, care lucrau la stăvilirea răspândirii noului tip de coronavirus în închisoare se numără printre cei ucişi, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii afgan, Masooma Jafari. "Este trist şi de neimaginat în ziua de azi ca duşmanii umanităţii să vizeze lucrători din domeniul sănătăţii, cunoscuţi ca pacificatori", a spus Jafri.

După două decenii de război, sistemul afgan de sănătate publică este depăşit de numărul de victime cauzate de violenţe armate şi de numărul tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

Afganistanul a anunţat 16 decese cauzate de noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Mai multe articole despre: