MENIU

ATENTAT PARIS, scene de GROAZĂ. "M-au forțat să le deschid ușa"

Atac terorist Paris
Coco, caricaturista care a scăpat ca prin minune. Dacă ajungea cu 5 minute mai devreme, era ucisă în redacție

Caricaturista Corinne Rey tocmai intra în sediul Charlie Hebdo când teroriștii care urmau să producă masacrul au forțat-o să deschidă ușa clădirii. Jurnalista se afla cu fetița ei de grădiniță.

Caricaturista Corinne Rey, cunoscută și sub pseudonimul Coco, a povestit momentele de groază în care teroriștii au forțat-o să le deschidă ușa clădirii.

Jurnalista tocmai se întorsese de la grădiniță, de unde o luase pe fiica ei, când a fost bruscată și amenințată la intrarea în sediul redacției.

"Am fost să îmi iau fetița de la grădiniță și mă întorceam la serviciu. Când am ajuns în fața clădirii, doi bărbați mascați și înarmați ne-au amenințat. Vroiau să intre în clădire și le-am introdus codul de siguranță", a declarat caricaturista potrivit The Telegraph.

"Vorbeau perfect limba franceză. M-am ascuns sub un birou. Au spus că fac ăparte din Al Qaeda", a mai spus jurnalista.

În jurul orei 11.30 (12.30, ora României), doi bărbaţi înarmaţi cu un Kalaşnikov şi un lansator de rachete au pătruns în sediul săptămânalului Charlie Hebdo, care ocupă alături de alte societăţi un imobil de pe strada Nicolas-Appert, din arondismentul XI.

"Eram în clădire, în capătul culoarului. Oamenii au intrat, căutau Charlie Hebdo, apoi au tras focuri de armă pentru a ne impresiona", a povestit o femeie care a reuşit să fugă, potrivit Mediafax.

În birourile săptămânalului a fost carnagiu. Atentatul este cel mai sângeros comis în Franţa în ultimii peste 40 de ani.

Focuri de armă, poliţişti care se grăbesc: Regina, care stătea într-o sală de aşteptare la un centru oftalmologic situat la 100 de metri distanţă, povesteşte că s-a "gândit imediat la un atentat".

"Am văzut doi indivizi care au ieşit din clădire, au tras focuri de armă, au urcat într-un (Citroen) C3 negru şi au plecat spre bulevardul Richard-Lenoir", a povestit calm un martor care locuieşte în apropiere.

Mai multe articole despre:
Al Qaeda atentat terorist atentat paris