MENIU

Atentat cu două mașină capcană lângă o moschee. Cel puțin 33 de morți

Atentat cu mașini capcană în Libia

Cel puțin 33 de oameni și-au pierdut viața și alți 31 au fost răniți în două explozii extrem de puternice care au avut loc marți noaptea în localitatea Benghazi, Libia.

Exploziile s-au produs lângă o moschee din Benghazi, în momentul în care credincioșii plecau de la slujba religioasă, a declarat un oficial local pentru CNN.

Exploziile au fost provocate, cel mai probabil, de două mașini care au sărit în aer. A doua explozie a avut loc la 30 de secunde după prima.

Atentatul nu a fost revendicat până la această oră. Inițial se vorbea de 27 de victime, dar un raport ulterior, citat de RT.com a anunțat 33 de morți și zeci de răniți.

Informația este confirmată de Al Jazeera, care transite că în atentat a fost ucis și Ahmed al-Fituri, șeful unei unități militare speciale din forțele de securitate ale țării. Locul unde s-au produs deflagrațiile era frecventat de luptătorii din Brigada 210 din estul Libiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la spitalul al-Jala, Fadia al-Barghathi, citat de The Telegraph, este de așteptat ca bilanțul victimelor să crească în orele următoare.

Știre în curs de actualizare

Mai multe articole despre:
atentat terorist